REPORT

 

Xmas in Trance

Na Xmas in Trance jsem se docela těšil, jelikož předchozí akce Electric Kingdom byla výtečná a KC Karlov v Benešově je zajímavé prostředí.

 

Dorazil jsem k 23. hodině, takže jsem opět prošvihl Monotypa, snad mi to odpustí. :) U vchodu žádná zácpa nebyla, což bylo moc fajn, jelikož byla pekelná zima. Vyrazil jsem na techno, hrál DJ Pure ze Švýcarska, hrál pohodový techínko, ale lidí bylo velice poskrovnu. Takže jsem mrknul na hlavní stage. Tam  roztáčel kotouče Michael C, všiml jsem si, že komunikoval s publikem. Parket byl zaplněn jen ve předu u pódia. Šel jsem na obhlídku prostorů. Prostor kolem parketu byl omotán bílým hávem. Ochozy v patře jsem shledal, že jsou uzavřené, škoda byla by pěkná vyhlídka na scénu. Zamířil jsem k baru, zde ceny byli mírné a bez větších front. Místa k sezení bylo dost. To již došlo na hlavní stage k výměně stráží, hrál Marc van Linden z Německa. Na můj vkus docela pomalu. Šel jsem se mrknout na techno, kde vrtěla placky sličná Miss Reny. Lidiček zde mnoho nepřibylo, škoda nehrála zle. Vrátil jsem se na trance a očekával slosování vstupenek, ale ejhle - nic se neděje. To už se objevuje LayDee Jane a je mi jasný, že ze slosování nic nebude. LJ rozpumpovává dav, který se zatím vytvořil, což umí skvěle. Její techtrance je plný energie a lidi paří. Nad hlavou sviští zelený laser a občas poblikává stroboskop. Bohužel se, ale projevuje při tvrdších beatech méně kvalitní hudební aparatura, místy je přebuzená a chrchlá. Po LJ začíná rozjíždět placky DJ Pure a ještě více přitvrdí. Hraje opravu výborně, připadá mi, že daleko tvrději než hrál na techno stage. Přichází mezi lidi zapařit dokonce LayDee Jane. Po skončený jeho setu dostává zasloužený potlesk. Nyní již za gramofony vykukuje organizátor téhle akce Petr Holman. Ten již zakončuje tenhle mazec poklidným trancem.

Bohužel jsem už neslyšel Spyra a Pavla Krejdla, jelikož na trance stage to v té době opravu žilo, jak je znám, tak určitě nezklamali. Po posledních beatech se ani moc nikomu nechtělo domů, pomalu se to rozcházelo. Byla to opravdu povedená akce, příště jen by mohl být více kvalitní zvuk.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016