REPORT

 

Čtenářský report z Tech-Stepu ve Studnici

V sobotu se ve Studnici ve Východních Čechách odehrála akce, zvaná Tech-Step. Prohlédněte si fotky a přečtěte krátký report, který nám zaslal jeden z našich čtenářů.

 

Tak Náchodský okres se konečně dočkal, má svůj Open Air. Kalba Tech Step se nesla na zlámaných vlnách d´n´b a hodně, hodně ostrého junglu. Akce dimenzovaná asi pro 500 lidí a pořádnou kalbu se nakonec přelila v akci pro asi 130 lidí a kvalitní zábavu a nejostřejší kalbu roku, ke které přispěly velmi nízké ceny na barech (no pivko za 14,- a panák za 10,- to se vidí málo kde).

Zaplněného altánu, kde byla hlavní stage, se nedočkal ani jeden z vystupujících dj´s. DJ Cactus ani Scar nebyli odměněni za svůj velmi dobrý výkon zaplněným parketem, krutá daň za brzké umístění na line upu … to až Bomb da Base za podpory vynikající MC Foola pořádně rozproudil krev a donutil nohy všech přítomných ke zběsilému křepčení na vynikající jungle.

Lidé s vděkem, pískotem a řevem přijímali vynikající hitovky i pořádnou nálož zlomených beatů. Po tomto junglovém rebelovi našeho okresu nastoupil velezkušemý JD Bass, a nutno říct že tak zběsilý, rychlý jungle ještě náchodští neslyšeli … však také chvíli trvalo než se dostali do tempa, ale JDmu se to nakonec i za pomoci svého bratra MC Foola dokonale povedlo a díky jeho výkonu hodně lidí ronilo pot na parketu.

Celou akci uzavíral Jaime, který už si tolik početného publika neužil, lidé už se pomalu, zmoženi levným alkoholem, začali trousit domů a zůstala asi 50tka nejvěřnějších.

Povedlo se mi přemluvit i pořadatele a hlavní hvězdu Techstepu, Bomb da Base, k malému rozhovoru:

Petr: Tak na začátek by jsi nám mohl představit DJ´s kteří zde vystupovali co ty na to?

BdB: Tak Cactus ten je z Červenýho Kostelce, hraje … nevím ňáký dva tři roky. Scar ten je z Trutnova …
toho moc neznám, nevím jak dlouho hraje ten tu je přes JD Basse. Teď nám jede JD Bass, ten je z Hradce Králové, dřív hrál systémy, hraje teda nějakejch sedm let a jako mazec, pak já … :o) … místní (Náchod, Studnice), hraju tak dva roky. A … a … Jaime ten hraje taky ňáký ty dva roky je z Červenýho Kostelce.

Jak moc je tendle Open Air tvoje zásluha?
Úplně maximálně …

Dá to hodně práce?

Néé … práce né :o), né tady to bylo spíš hodně vo takový domluvě s tím člověkem co to tady má, s tím se dalo perfektně dohodnout a všechno domluvit … takže nebyl problém.

A co na to místní, starosta a tak …?

Měli jsme na to povolení, takže taky není problém.

Tech – Step … proč zrovna Tech – Step?

Tak todle vymyslel JeDe Bass, teda Jirka, nevím proč, on mi s něčím pomáhal a podílel se na tom trochu … takže my dva jsme to tady tak ňáko dali do kupy …“

Příští rok znova?

Jestli tady bude takovejdle počet lidí jako dneska tak ne vole :o) to se na to můžu vysr…. :o)

Takže provar, přiznám se že jsem čekal taky víc lidí.

Znáš to vono tady v Náchodě … to jsou Východní Čechy jó … kdyby tady jelo nějaký tvrdý monotónní techno tak si myslím, že tady bude těch lidí víc, ale to je jedno, i tak je tady dobrá atmosféra, lidi se bavej a kalba super … ale fakt nevím jestli ty lidi tady v okolí to neznaj, nebo se jim to nelíbí … nevím.

A o přesunutí někam jinam … jako druhej Tech-Step, ale ne tady?

Já nevím, vo žádným místě a tady to je dobrý místo. A vejde se sem hodně lidí u lesa v klídku …

No a co větší reklama, já jsem třeba dostal trochu vyčiněno, že jste neposlali reklamu na Techno.cz, co ty na to?

My jsme dávali nějaký plakáty, bylo to vlastně i na našem webu www.soundgate.info, kam choděj lidi co o nás věděj, rozdávaly se pozvánky na SOL, byla malá reklama v místním radiu jo a na Shadowboxu.

Takže shrnutí? Jako velké plus akce se dá označit kvalitní obsazení, zvuk, levný a rychlý bar, příjemná vstupní kontrola, vůbec asi prostředí a nakonec si myslím, že menší počet lidí nebyl pro nás pařany na škodu. Dost místa a hodně kamarádská, až rodinná atmosféra … škoda pro promotéry … snad si to rozmyslíte a přichystáte nám podobnou akci i příští rok.

Prohlédněte si fotky z Tech-Step ve Studnici

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016