REPORT

 

4. narozeniny klubu Fabric

Narozeninové párty ve Fabricu jsou vždycky výjimečné. A nejenom tím, že se konají jednou za rok. Letošní oslava byla obzvlášť vypečená. Tři pódia slibující hudební pestrost, velké množství djs a už tak vychytané prostředí klubu, naznačovaly mnohé. Kdo přišel, neprohloupil.

 

Narozeninové párty ve Fabricu jsou vždycky výjimečné. A nejenom tím, že se konají jednou za rok. Letošní oslava byla obzvlášť vypečená. Tři pódia slibující hudební pestrost, velké množství djs a už tak vychytané prostředí klubu, naznačovaly mnohé. Kdo přišel, neprohloupil.

Do klubu jsem dorazil po jedenácté hodině. Nějaký čas mi trvalo, než jsem se prokousal dlouhou frontou natěšených lidí. Nejenom z České republiky. Marco Carola nalákal i desítky fanoušků z nedalekého Polska a Slovenska.  Okamžitě jsem zavítal na hlavní floor a málem mi vypadly oči z důlků. Podobná návštěva se nevidí každý den. Stovky šťastlivců spokojeně zvedaly ruce nad hlavu. Raa.o zvolil pomalejší, ale hutnější styl techna. Zahrál kvalitně a publikum mu bohatě vracelo energii, kterou do nich svými vinyly vléval.

Bylo na čase omrknout jiné stage. Drum and bassový zabiják Elvis umí všechno. Tentokrát se prezentoval výborným housovým setem plným vokálů a propracovaných basů. Samozřejmě si neodpustil pár junglových věcí, ale řádně zpomalených na rychlost breakbeatu. Nezbývalo než zvednout ruce nahoru a přidat se k houstnoucímu davu. Během několika minut bylo plno.

Zbývalo zkontrolovat poslední trance stage. Pohledná Laydee Jane zrovna střídala Martina Grednera. Za mohutného aplausu vyrukovala s půvabnou melodií, která nekončila žádným slaďoučkým cvrlikáním, ale nekompromisní rovnou palbou. A já jsem čekal úplně něco jiného :-) No a málem bych zapomněl, že bylo totálně narváno :-)

Lucca odvedla dobrou práci. Žádný industriál, nýbrž příjemné houpavé techno se spoustou kláves. Jak je jejím zvykem. Na narozeniny dobrá volba. Daly by se vést intelektuálské polemiky o životnosti a nadčasovosti podobné hudby, ale proč, když se všichni výborně bavili, že? Navíc před italského dj se svým pojetím muziky hodila.

Hlavní hvězdu snad netřeba představovat. Marco Carola patří k jedněm z nejvýznamnějších osobností. Před pár lety výrazně utvářel podobu elektronické hudby a jeho dýdžejské schopnosti jsou vyhlášené. Carola má výtečnou techniku. Pravda. Předvedl se jako pravý profesionál. Se všemi klady i zápory, které několikaleté zkušenosti přináší. Strojová přesnost mixu, logická skladba desek a na druhou stranu i částečná odcizenost, která vznikla v době, kdy se z dřívějšího koníčka stala jen těžká práce. Já si nebudu stěžovat. Marco splnil roli hvězdy. Kolik djs může říct, že si vytvořili vlastní styl? Moc jich nebude a i to je nutno brát v potaz. Sázka na italského hezouna se vyplatila. Vytvořil výbornou atmosféru. Ať se to někomu líbí nebo ne, on svým jménem vlastně "udělal" celou akci.

Odebral jsem se UP stage, kde Elvise vystřídal Kmín. A drtil fajnové breaky. Perfektně jsem si zaskákal. A byl poněkolikáté nadšen stylovou pestrostí. Tak si představuji optimální akci. Škoda, že finanční náročnost nedovoluje pořádat variabilní párty častěji. Kmín mi způsobil nevyslovené potěšení Orbital v remixu od Plump Djs a neúnavně, s radostí zračící se na jeho tváři, pokračoval v nastoleném tempu.  Mám rád, když dj baví ostatní i sebe samotného.

Hyde posunul dění na hlavním parketu do jiné roviny. Neuvěřitelná spousta desek v jeho setu pocházela z dílny Jeffa Millse. Roman jen dotvrdil jeho nepopiratelný vliv na jeho nynější hudební vývoj. Detroit techno jak se patří.

Kohout zakokrhal a oznámil šestou hodinu ranní. Naprosto spokojen jsem se odebral domů. Narozeninová oslava, která překonala mé očekávání. Maximální profesionalita, skvělý zvuk, super lasery, povedená dekorace, hodně přes tisíc spokojených lidí a hlavně super "kalba". Chcete ještě něco víc?

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016