REPORT

 

Report ze Slim Slam Drum

Gomez nám zaslal report z ostravské DnB party Slim Slam Drum, která se konala minulou sobotu. Jak se mu líbili Aquasky, Babe Ln, Inspiral a Junkett se dočtete zde.

 
Chcete-li poznat vrchol české DNBové party produkce, jistě navštívíte některou z jungle session In da Bush. Chcete-li poznat vrchol moravské scény a její party produkce, doporučuji lety prověřenou a hosty se zvučnými jméno často ověnčenou session - Slim Slam Drum. Tak tomu bylo i tentokrát. Kromě Aquasky totiž přijela i část scratch partičky Outkastz. V Ostravě bylo tuto sobotu veselo.

Jak jsem již naznačil v předchozím odstavci, má naše malá zem v DNBových akcích jasno. Praha má svou In da Bush a Ostrava Slim Slam Drum (SSD). Avšak nebylo tomu tak vždy. SSD byla původně malá klubová akce pořádaná DJem Elvisem a krčící se pod nadvládou dvoikatroikovských Future breakz. Jenomže Elvis má kromě statné stavby těla i pořadatelské nadání a zakrátko udělal ze svých skrčených akcí, akce číslo jedna nejen na Severní Moravě.

Když už nevěděl jak a co by na svých party zlepšil, pozval si na pomoc 23. Tato spolupráce nese své ovoce. Elvis organizuje party a Filip Záruba (Sub d. visionz) zve své kamarády, tak jako tomu bylo v tomto případě. Díky jim a velké spoustě dalších lidí vzniká akce, jenž se každým svým dalším pokračováním zlepšuje. To jen tak na okraj. Přistupme k hodnocení 23. pokračování této party.

Junkett

Do Fabricu jsem přišel až na Davida Babroše aka DJ Junkett. Ten spolu spolu s DJem Ibogainem (23/ Jablunkov) založill nedávno projekt Human interface. Projekt samotný vypadá tak, že Junkett sází vlastní tracky na CD mechanikách a Ibogaine ho stylem B2B doplňuje o klasické desky. Nápad to sice originální není a kluci se tím ani netají a oba svorně prohlašují, že jej odkoukali od Black sun empire při jejich nedávném vystupování na severu republiky. Každopádně spojení je to přinejmenším zajímavé a měli by o něm vědět i lidé za hranicemi regionu.

Set Dje Junketta byl, jak jsem již naznačil jeho Liveactem. Tvrďárny jako Worms kombinoval se svým oblíbeným, Blade runner či Ozonic. Navíc zahrál několik tracků z produkce DJe Dillena (WKC), jako Wolf attack nebo All transcription. Jednoduše předvedl vyvážený set bez větších technických chyb. Na závěr si přizval DJe Ibogaina, se kterým se Ostravě poprvé představili jako Human interface. Řekl bych, že měli úspěch.

Inspiral X62

Inspiral X62 je činorodý člověk. Spolu s dalšími vede a vlastní českou pobočku Triple vision eastern europe K tomu ještě stíhá hrát po celé republice, občas si odskočí do zahraničí a všude kam přijede udivuje precizností a rychlostí svých mixů a ne neprávem je často pokládán za jednoho z nejlepších českých a moravských DJů. Jenomže i DJ Inspiralových kvalit, si jednoduše někdy vybere slabší chvilku. Bohužel Inspiralovi se to přihodilo na SSD.

Inspiral sice hrál to co od něj každý čekal a za co ho většina lidí obdivuje, tedy set plný náhlých zvratů od Liquid funku po hutný Techstep, ale kopajících mixů bylo na jeden mix podle mě až moc. Zlepšil se až k závěru, kdy Fabric rozjásal napínavě zmixovaným LK remixované beatovým kouzeníkem Ronim Sizem.

Aquasky vs. Outkastz

Krátce po první hodině ranní nastal okamžik kvůli kterému asi většina z bezmála 800 lidí do Fabricu přišla. Na pódium se vyhoupli tři angličané. Bohužel nejednalo se o kompletní Aquasky, ale pouze o Brenta Newitta v doprovodu dvou členů scratch partičky Outkastz. Outkastz pustili sample s úpěnlivým motivem: Aquasky vs. Outkastz, který dobrých pět minut slušně scratchovali. Brent si mezitím rovnal desky. V té chvíli ještě nikdo netušil jaký set nám předvede.

Brent si přestal rovnat desky. Za dvě hodiny svého mixu nám předvedl několik těžko identifikovatelných dubplatů (po poradě z přítomnými ostravskými DJs jsme zaregistrovali snad jen dub Future sound of London- Papua New Guinea (High contrast rmx), pár čerstvě vydaných hitovek (za všechny )EIB(- Mo Fire(aaaa) a druhou stranu této pecky která vyšla před nedávnem Nitrous v remixu producenta par excellence a sice Dillinja) a to celé podporoval slušným technickým provedením. Jeho set byl plný techstepu. Těžká basa, málo lámané beaty (The Nine - špatná kumpanyje Bad company) a do toho Outkastz a jejich scratchování. Ten kdo si před dvěma týdny stěžoval na snad až příliš poslechový set DJe Zinca, musel být spokojený. A tvrdě laděná Ostrava spokojená byla. Já také.

Babe LN

Další z hvězd, kterým byl line-up SSD zatěžkán byla Babe LN. Babe LN je kvalitní DJka, která sází mixy překvapivě rychle a jistě. Nejinak tomu bylo i na SSD. Parket sice trochu prořídl, ale to na kvalitu jejího setu vliv nemělo. Hrála tvrdě Technical Itch& Kemal a naléhavé volání (The Calling), ovšem našly se i veselejší chvilky reprezentované DJem Zincem a jeho hravým trackem z veleúspěšného Freenote EP- India jungle. Jediné do čeho bych si mohl rýpnout, je snad až přílišná ostrost některých mixů, ale nebudu hnidopich a její set hodnotím pozitivně.

Líbilo? Nám také!

23. pokračování party SSD bylo jedním z nejlépe připravených DNB akcí, které jsem v naší domovině navštívil. Zvuk o kterém si v Roxy mohou nechat zdát, speciální, s plakáty tematicky sladěné dekorace navíc výborně nasvícené a v první řadě kvalitní výběr DNBových interpretů. Je vidět, že kluci se organizováním SSD mimo jiné bavili, a že celou akci připravovali pro lidi. Měli úspěch a já doufám, že ho budou mít i příště. Sledovat stoupající úroveň SSD je příjemné a návštěvy anglických producentů a zároveň DJů kalibru Aquasky jsou ještě příjemnější. Nevím jak vy, ale já se nechám i nadále hýčkat.

Napsal Gomez.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016